Blog over gezondheid & geluk

Mijn visie is niet de ultieme waarheid of de enige waarheid maar mijn visie op wat er gebeurt in de wereld.
Mijn visie heeft als startpunt dat alles met elkaar verbonden is. Op welk niveau dan ook. Alles heeft daarin zijn of haar eigen trillingsfrequentie. Dit gaat over mensen, dieren, planten en bomen. Maar ook over stenen, kristallen, huis, auto en dergelijke. Onze verbondenheid is wereldwijd en gaat over de hele planeet. Dat hebben we wel ervaren met het rondwarende Covid-19. Al is dit virus slechts één van de vele virussen die er zijn. Het slaapt en sluimert lang totdat het ergens in aanraking komt met een gelijksoortige trillingsfrequentie. Deze trillingsfrequentie relateert aan een bepaald thema,zorg, emotie, overtuiging zoals “ik ben het niet waard” of “ ik durf mijn ruimte niet volledig in te nemen” of “ ik heb moeite met ontvangen”. Deze overtuigingen gaan over de longen waar uitwisseling plaats vindt. Je neemt zuurstof in en je blaast afvalstoffen uit. Als je moeite hebt met inademen (verkramping) dan is het onderliggende gevoel, overtuiging of emotie: ik ben het niet waard om zuurstof (levensenergie) in te ademen. Je hoofd zal hier onmiddellijk mee oneens zijn.

Het gaat dan ook niet over wat je denkt en laat zien maar wat je op een dieper liggende laag (emotie/imprint) werkelijk ervaart. Zo is het geen toeval dat de één het wel krijgt en de ander niet. Heb je overgewicht en je weet dat je een emotie-eter bent dan is de boodschap om dat onder de loep te nemen. Welke emotie wil je afdekken? Welke leegte moet worden opgevuld? Welke onrust mag er niet zijn? Deze vragen heb je je zelf te stellen. Vaak ligt het antwoord al in je hele vroege kinderjaren. Toen je nog niet wist hoe je emoties moest verwerken. Dus je bent er niet schuldig aan! Het is alleen de hoogste tijd om het te gaan leren. De verantwoordelijkheid te nemen om op een gezonde manier met emoties om te gaan. Eten is slechts een tijdelijke oplossing. Wil je niet liever in de kern de emotie aankijken?

Alle emoties zijn het waard om te voelen. Dat het misschien heel eventjes pijn doet maar dat dit van korte duur is. Het is je oude imprint, onbewuste herinnering die ervoor zorgt dat je ervandaan wilt gaan. Maar de volwassen jij kan dit nu makkelijk aan. Je bent niet langer hulpeloos of machteloos. Je kunt dit nu als een volwassene aankijken.
Dit virus laat ons niet voor niets naar binnen kruipen. Zelf isolatie, quarantaine, social distancing. Allemaal maatregelen die genomen worden omdat we bij ons zelf te rade moeten gaan.
Het antwoord op dit virus ligt in ons zelf.
Ik zeg hiermee niet dat mensen die overleden zijn aan Covid-19 dat zij hieraan zelf schuldig
zijn. Natuurlijk niet. Wat je niet weet daar kun je niet schuldig aan zijn, toch? Maar als je bewust bent dat je er iets aan kunt doen, nu op dit moment, om het te voorkomen dan zou je dit moeten
doen, voor jezelf.

Omdat je het waard bent!
Liefs, Diane